Ayva Lokumu

Ayva Lokumu
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ayva Lokumu için

Malzemeler

  • 4 ayva
  • 1 çubuk tarçın
  • 2~3 yaprak hibiskus
  • Su
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı fındık
Ayva Lokumu

Nasıl Yapılır

Ayvaların kabuklarını soyup iri doğrayın ve bir tencereye alın. Hibiskus ve çubuk tarçını ekleyin. Üzerini iki parmak geçecek kadar su ilave edin ve 35-40 dakika haşlayın. Hibiskus ve çubuk tarçını tencereden çıkarın. Ayvaları geniş bir kaba alın ve pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blenderdan geçirin. Ayvaları tekrar tencereye alarak macun kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 20 dakika daha kaynatın. Şekeri ilave edip şeker tamamen eriyene kadar karıştırarak kaynatmaya devam edin. Fındıkları mutfak robotundan geçirip un haline getirin ve ayvalara ilave edip ocaktan alın. Ayvaları dikdörtgen cam bir kalıba dökün. Bir spatula yardımıyla üzerini düzleştirin. Üzerini streç filmle sarıp en az bir gün buzdolabında bekletin. Kare dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo