Armutlu Frangipane Tart

Armutlu Frangipane Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Armutlu Frangipane Tart için

Malzemeler

Hamuru için

  • 170 gr un
  • 150 gr toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 120 gr tereyağı
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı krema

İç harcı için

  • 120 gr tereyağı
  • 100 gr toz şeker
  • 50 gr un
  • 100 gr badem ezmesi
  • 2 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 50 gr toz badem
  • 2 yumurta akı (hafif çırpılmış)
  • 4 iri armut (dilimlenmiş)
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 240 ml su
  • Pudra şekeri
Armutlu Frangipane Tart

Nasıl Yapılır

Hamur için un, tuz, şeker ve tereyağını mutfak robotunda ekmek kırıntısı haline gelinceye kadar karıştırın. Yumurta sarısı, vanilya ve kremayı ekleyerek karıştırmaya devam edin. Hamuru streç filme sararak yassılaştırın ve en az 1 saat derin dondurucuda soğutun. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Hamuru unlanmış zeminde açıp 22 cm’lik yağlanmış tart kalıbına yerleştirin. Derin dondurucuda 30 dakika beklettikten sonra 20 dakika fırında pişirin. Soğumaya bırakın. Bu arada su ve tarçını sos tenceresinde kaynatın. Yuvarlak kesilmiş armut dilimlerini içine ekleyip 15 dakika pişirin. Dolgusu için, tereyağı, şeker, un, badem ezmesi, limon kabuğu ve toz bademi mikserle iyice çırpın. Yumurta aklarını ekleyip karıştırın. Karışımı tart tabanına doldurun. Armut dilimlerini üzerine dizin ve 180 dereceye ayarlanmış fırında 25-30 dakika pişirin. Üzerine pudra şekeri serpiştirip servis yapın.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo