Tahinli Tatlı

Tahinli Tatlı
15 Ocak 2022
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Tahinli Tatlı için

Malzemeler

  • 6 çorba kaşığı margarin
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı tahin
  • 2 çay bardağı çekilmiş ceviz içi
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı su 

Şurup için:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
Tahinli Tatlı

Nasıl Yapılır

  1. Margarini eritip ılınmaya bırakın. Unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın.
  2. Margarin, süt, 1 çay bardağı su, tahin ve cevizi ilave edip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun. 
  3. Fırın tepsisini yağlayın. Hazırladığınız hamuru elinizle açarak tepsiye eşit kalınlıkta yayın.
  4. Üzerine 1 kaşık su ile karıştırılmış yumurta sarısını sürün. Hamuru baklava dilimleri şeklinde kesin.
  5. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin. 
  6. Toz şekerle suyu tencerede kaynatın. Limon suyunu ekleyip 5-6 dakika sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. 
  7. Hamuru fırından alınca üzerine soğuk şurubu gezdirin. Ilınınca servis yapın.
    Şefin Yorumu : PÜF NOKTASI
    Şuruplu tatlılarda malzemenin biri mutlaka soğuk olmalıdır. Hamur sıcaksa şurup soğuk, hamur soğuksa şurup sıcak olmalı.
    Afiyet olsun.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo