Kavrulmuş Fındıklı Sebze Püresi

Kavrulmuş Fındıklı Sebze Püresi
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 10 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kavrulmuş Fındıklı Sebze Püresi için

Malzemeler

  • 2 kg karışık sebze (patates~havuç~kereviz)
  • 300 ml süt
  • 85 gr tereyağı
  • 75 gr kavrulmuş fındık içi
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Taze kekik
Kavrulmuş Fındıklı Sebze Püresi

Nasıl Yapılır

Sebzelerin kabuğunu soyup tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayana kadar haşlayın. Sebzeleri tencereden alıp püre şeklinde ezin. Süt, zeytinyağı, tuz, karabiber, tereyağı ekleyip karıştırın. Büyük bir servis tabağına alın. İri kırılmış fındıkları pürenin üzerine serpin. Taze kekik dallarıyla ile süsleyip servis yapın.

Havuç:
Vücuda sayısız faydası olan havuç, özellikle içerdiği A vitamini sayesinde gözler için çok faydalıdır. Salataların temel malzemelerinden biri olan havuçla tatlı-tuzlu birçok tarif yapmak mümkün.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo