Kırlı Patlıcan Kızartması

Kırlı Patlıcan Kızartması
14 Kasım 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 45 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Kırlı Patlıcan Kızartması için

Malzemeler

  • 1.5 kg patlıcan
  • 1 litre ayçiçeği yağı
  • 1.5 kg domates
  • 500 gr soğan
  • 2 baş sarımsak
  • 1 kg sivri biber
  • Tuz
Kırlı Patlıcan Kızartması

Nasıl Yapılır

Patlıcanları saplı olarak alaca soyup bol tuzlu suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp kurulayın. Sapı üzerinde kalacak ve kopmayacak şekilde uzunlamasına kesin. Kızgın ayçiçeği yağında kızartın. Soğanların ve sarımsakların kabuğunu soyup soğanları küçük doğrayın. Sarımsakları bütün olarak bırakın. Domateslerin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Soğan ve domatesi çok az yağ eklenmiş tavada kavurun. Kızarttığınız patlıcanların üzerine yayın. Üzerlerine parmak uzunluğunda doğradığınız biberler, sarımsaklar ve tuz ilave edin. 180 derece fırında yarım saat pişirin. Ilık servis yapın.

 

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo