Otlu Hamur Topları

Otlu Hamur Topları
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Otlu Hamur Topları için

Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • Tuz
  • 2.5 su bardağı un
  • Birkaç dal taze biberiye
  • Birkaç dal taze kekik
  • Taze çekilmiş karabiber

Kızartmak için

  • Ayçiçek Yağı
Otlu Hamur Topları

Nasıl Yapılır

Yoğurt, yumurta, karbonat, karabiber ve tuzu geniş bir kapta iyice karıştırın. Taze biberiye ve kekiği ekleyin. Azar azar un ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamuru sıkma torbasına doldurun. Elinizi yağlayın ve sıkma torbasından küçük hamur parçaları çıkartarak kızgın ayçiçek yağında kızartın. Fazla yağını süzdürmek için kağıt havlu üzerine alın. Sıcak ya da ılık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo