Etli Kereviz Kroket

Etli Kereviz Kroket
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Etli Kereviz Kroket için

Malzemeler

  • 2 kereviz
  • 5 patates
  • 200 gr kuzu kuşbaşı
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 2 çorba kaşığı mısır unu
  • 1 çorba kaşığı un

Kızartmak için

  • sıvı yağ
  • Tuz

Pane için

  • 1 kase galeta unu
  • 2 yumurta
Etli Kereviz Kroket

Nasıl Yapılır

Yemek tarifleri arasında okurlarımız tarafından çok ilgi gören bir seçim...

Kerevizleri soyup doğrayın ve kararmaması için limonlu suda bekletin. Patatesleri soyup doğrayın. Süzülmüş kereviz ve patatesi yumuşayana kadar haşlayıp süzün. Çatalla ezin.

Sıvı yağı tavada ısıtıp eti suyunu bırakıp çekene kadar soteleyin. Yumurta sarıları, un, mısır unu, peynir ve tuzu ekleyip karıştırın. Eti ilave edip harmanlayın. Hamurdan limon iriliğinde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak yassılaştırın. Köfteleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp kızgın yağda iki taraflı kızartın. Servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo