Tüm Tarifler
Lezzetli Haberler
Yazarlar
Üye Girişi
Ara
Tüm Kategoriler
Ana Yemek
13459 Tarif
Çocuk
362 Tarif
Çorba
1174 Tarif
Diyet
4365 Tarif
Dünya Mutfaklarından
2144 Tarif
Hafif Yemekler
52 Tarif
İçecek
1379 Tarif
Pratik Yemek
4651 Tarif
Salata ve Meze
1160 Tarif
Sos
452 Tarif
Tatlı
8243 Tarif
Yöresel
1938 Tarif
Popüler Tarifler
Evde Kolay Waffle
Bruschetta (İtalyan Antipasti)
Anasayfa
Tarifler
Kek Tarifleri
Yoğurtlu Ve Portakallı Kek
Yoğurtlu Ve Portakallı Kek
09 Şubat 2023
Hazırlanma Süresi :
20 dakika
Pişirme Süresi :
30 dakika
Kaç Kişilik:
4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?
Tarif Defterime Kaydet
Tarif Defterimden Sil
Malzemelere Geç
Yapılış Adımlarına Geç
Lezzet Trendleri
Patates Oturtma
Krem Şantili Kurabiye
Piyano Kek
Elmas Kurabiye
Beşamel Soslu Patates
Yumurtasız kurabiye
Köfte Baharatı Nasıl Yapılır?
Isırgan Otu Nasıl Yenir?
Bal Neden Şekerlenir, Nasıl Çözülür?
Hangi Bıçak Nerede Kullanılır?
Asla Limonla Temizlememeniz Gereken 9 Yer
Dünyada En Çok Çikolata Tüketen 10 Ülke
Yoğurtlu Ve Portakallı Kek için
Malzemeler
Malzemeler
1 su bardağı un
2/3 su bardağı toz şeker
Yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı karbonat
1 tutam tuz
Yarım su bardağı yoğurt
1/4 su bardağı ayçiçeği yağı
1 yemek kaşığı portakal suyu
1 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
1 yumurta
1 paket vanilya
Üzeri için
2 portakal
Pudra şekeri
Yoğurtlu Ve Portakallı Kek
Nasıl Yapılır
Fırını 180 dereceye ayarlayın. 20 cm’lik kek kalıbını yağlayın.
Un, şeker, kabartma tozu, karbonat, tuz, yoğurt, ayçiçek yağı, portakal suyu ile kabuğunu, yumurta ve vanilyayı bir kapta iyice karıştırın.
Kalıba aktarın ve fırına yerleştirin. Kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın.
Kek soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpiştirin. Üzerine portakal dilimleri yerleştirip servis yapın.
Farklı bir versiyonu için,
portakallı kek tarifi
ne göz gezdirebilirsiniz.
Püf Noktası
Kek harcının kıvamını tutturabilmek için, malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
Harcı hazırladıktan sonra bir kez mikserden geçirin. Böylece topaklanma oluşmasını önleyebilirsiniz.
Aroma katmak için, az miktarda limon suyu ve mandalina suyu da ekleyebilirsiniz.
Kekin eşit miktarda pişmesi için fırını önceden ısıtın ve pişirme esnasında kapağını açmayın.
Tarif Kategorileri
Çay Saati Tarifleri
Kek Tarifleri
Meyveli Tatlı Tarifleri
Öğle Yemeği
Tatlı Kek Tarifleri
Hamur İşi Tarifleri
Yorumlar
Benzer Tarifler
Kek Tarifleri
45 Dakika
Piyano Kek
Kek Tarifleri
40 Dakika
Elmalı Rulo Kek
Kek Tarifleri
65 Dakika
Mozaik Kek
Kek Tarifleri
80 Dakika
Red Velvet Kek
Kek Tarifleri
100 Dakika
Şifon Kek
ruya_dilimler
Kek Tarifleri
115 Dakika
Torta Di Riso
Künye
İletişim
Aydınlatma Metni
Gizlilik
Çerez Politikası
Teşekkür ederiz.