Yaban Mersinli Yulaf Ezmesi Kekleri

Yaban Mersinli Yulaf Ezmesi Kekleri
14 Şubat 2021
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Yaban Mersinli Yulaf Ezmesi Kekleri için

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı yulaf ezmesi
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 büyük yumurta
  • 1/3 kahve fincanı akçaağaç şurubu
  • 2 yemek kaşığı fındık yağı
  • 1 çay kaşığı vanilya esansı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çaykaşığı kabartma tozu
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 3/4 su bardağı yaban mersini
Yaban Mersinli Yulaf Ezmesi Kekleri

Nasıl Yapılır

Yulaf ezmesi ve sütü bir kasede karıştırın. Üzerini kapatıp buzdolabında 12 saat bekletin. Fırını 190 dereceye ayarlayın. 12 muffin kalıbının içini fırçayla yağlayın. Yumurta, akçaağaç şurubu, fındık yağı, vanilya, tarçın, kabartma tozu ve tuzu sütün bir kısmını çekmiş olan yulaf ezmesine ekleyip iyice karıştırın. Karışımı muffin kalıplarına paylaştırın ve hepsinin üzerine birer yemek kaşığı yaban mersini ilave edin. Kekleri fırında dokunduğunuz zaman sünger gibi eski şeklini alacak kıvama gelinceye kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Yaklaşık 10 dakika soğuması için kalıplarının içinde bekletin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo