Yaban Mersinli, Kabak Çekirdekli Karamelli Bar

Yaban Mersinli, Kabak Çekirdekli Karamelli Bar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Yaban Mersinli, Kabak Çekirdekli Karamelli Bar için

Malzemeler

  • 200 ml karamel sos
  • 50 gr tereyağı
  • 50 gr pudra şekeri
  • 350 gr yulaf ezmesi
  • 85 gr sade kek unu

Karamel sos için

  • 1 su bardağı tozşeker
  • 100 gr tereyağı
  • 200ml krema

Üzeri için

  • 50 gr kurutulmuş yaban mersini
  • 25 gr kabak çekirdeği içi
  • 25 gr çikolata parçaları
Yaban Mersinli, Kabak Çekirdekli Karamelli Bar

Nasıl Yapılır

Fırını 160 dereceye ayarlayın. 22 cm.lik kare kek kalıbına yağlı kağıt serin. Karameli hazırlamak için şekeri tencereye alın. Şeker harlı ateşte eriyip renk değiştirmeye başladığında çırpma teliyle karıştırarak küp doğranmış tereyağını ekleyin. Tereyağı tamamen eridiğinde ocaktan alın ve kremayı hızlıca karıştırarak ekleyin ve soğumaya bırakın. Diğer yanda derin bir karıştırma kabının içine yulaf ezmesi, kek ununu, pudra şekerini, eritilmiş tereyağını ve ılık karamel sosun yarısını koyup iyice karıştırın. Karışımı kalıba aktarıp kaşığın arkasıyla iyice bastırın ve 160 derece ısınmış fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğuması için bekleyin. Soğuduktan sonra ayırmış olduğunuz karamel sosun diğer yarısı ile barın üzerini kaplayın. Kırmızı yaban mersini, kabak çekirdeği içi ve çikolata parçaları ile süsleyin. Kare parçalara bölerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo