Taze İncirli Kek

Taze İncirli Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Taze İncirli Kek için

Malzemeler

  • Yarım paket hamur kabartma tozu
  • 2 yumurta
  • 100 gr eritilmiş tereyağı
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 3 yemek kaşığı bal
  • 150 gr un
  • 25 gr buğday nişastası
  • 2/3 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1~2 çay kaşığı tarçın
  • 6~7 sert incir
Taze İncirli Kek

Nasıl Yapılır

Kelepçeli kek kalıbının tabanına yağlı kağıt serip kelepçeleyin. Kenarlarına da yağ sürüp toz şeker serpin. İncirleri ince olmayacak şekilde dilimleyip orta kısımlarını kullanın. Kek kalıbının tabanını incir dilimleriyle kaplayın. Derin bir kaba yumurtaları ve pudra şekerini ekleyip 4-5 dakika çırpın. Üzerine balı ekleyip çırpmaya devam edin. Sırayla sütü, yoğurdu ve eritilmiş tereyağını ekleyip çırpın. Elediğiniz unu, buğday nişastası, hamur kabartma tozunu ve tarçını ekleyip spatula ile malzemeyi hamura yedirin. Son olarak iri çekilmiş cevizi ekleyip karıştırın. İncirlerin üzerine hamuru döküp spatula ile yayın. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp ters çevirin ve incirlerin üzerindeki yağlı kağıdı yavaşça kaldırın ve dilimleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo