Anason Kremalı Saint Tropez Keki

Anason Kremalı Saint Tropez Keki
15 Aralık 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 2 Kişi Kaydetti
Anason Kremalı Saint Tropez Keki için

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1.5 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 100 g eritilip ılınmış margarin
  • 2 su bardağı un
  • 1 tutam tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Kreması için

  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay kaşığı anason tohumu (Havanda ezilmiş)
  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı krema

Üzeri için

  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
Anason Kremalı Saint Tropez Keki

Nasıl Yapılır

  1. Hamur için yumurta ile şekeri köpük köpük olana dek çırpın. Sütü ve eritilip ılınmış margarini ekleyin, 1 dakika daha karıştırın. En son kuru malzemeyi ilave edip mikserle 1 dakika daha çırpın. Hazırladığınız kek hamurunu yağlanmış yuvarlak (Çapı 20-22 cm’lik) kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirip fırından alın.
  2. Kek soğuduktan sonra yatay bir şekilde ortadan ikiye kesin.
  3. Krema için tüm malzemeleri karıştırın. Kısık ateşte, yoğun bir krema kıvamını alana dek pişirin.
  4. Kekin taban kısmına pişirdiğiniz kremayı yayın ve üzerine ikinci katı yerleştirip, pudra şekeri serpin ve servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo