Kıtır Kaplamalı Çilekli Kek

Kıtır Kaplamalı Çilekli Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kıtır Kaplamalı Çilekli Kek için

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • 150 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • 1.5 su bardağı pudra şekeri
  • 250 gr un
  • 350 gr çilek
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • 1 paket şekerli  vanilin

Üzeri için

  • 1.5 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • 70 gr un
  • 40 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • 50 gr pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın
Kıtır Kaplamalı Çilekli Kek

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir kabın içine pudra şekeri ve tereyağını ekleyip mikser yardımıyla krema kıvamına gelene kadar çırpın.
  2. Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin. Elenmiş un, hamur kabartma tozu ve şekerli vanilini ilave edip tekrar çırpın.
  3. Son olarak dilimlediğiniz çilekleri ekleyip spatula yardımıyla karıştırın. 20 cm büyüklüğündeki kelepçeli kek kalıbını yağlayın.
  4. Üzerine kek hamurunu döküp yayın. Üzeri için gerekli olan malzemeleri derin bir kabın içinde elinizle karıştırın.
  5. Hazırladığınız kıtırlı malzemeyi kek hamurunun üzerine elinizle ufalayıp serpin. Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 20 dakika pişirin.
  6. Daha sonra dereceyi 160 dereceye getirip 35 dakika daha pişirin. Pişen keki fırından hemen çıkarmayın. Fırının ısısında 20 dakika bekletin.
  7. Fırından çıkarıp oda ısısında 1-2 sat dinlendirdikten sonra dilimleyip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, videolu anlatımıyla nefis çilekli kek tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo