Kirazlı Cobbler

Kirazlı Cobbler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kirazlı Cobbler için

Malzemeler

  • 6 su bardağı çekirdeksiz kiraz
  • 5 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1.5 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş portakal kabuğu
  • Yarım çay bardağı portakal suyu
  • 30 gr tereyağı

Hamur için

  • 285 gr un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tutam tuz
  • 90 gr tereyağı
  • 180 ml krema

Üzeri için

  • Vanilyalı dondurma
  • Kiraz
Kirazlı Cobbler

Nasıl Yapılır

Kiraz, esmer şeker, nişasta, portakal kabuğu ve portakal suyunu bir kapta karıştırıp küçük fırın kaplarına paylaştırın. Tereyağı parçalarını üzerlerine serpiştirin. Hamur için tereyağını küçük parçalara bölüp bir kap içerisine alın. Un, şeker, kabartma tozu ve tuzu ekleyip yoğurun. Kremayı ekleyip iyice karıştırın. Hamuru merdaneyle açıp kalıplar ile aynı büyüklükte kesin ve kirazların üzerine yerleştirin. 180 dereceye ayarlanmış fırında 45 dakika pişirin. Tatlıların üzerine dondurma ve kiraz yerleştirip servis yapın.

 

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo