Kase Kek

Kase Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kase Kek için

Malzemeler

  • 6 yumurta
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 5 su bardağı bardak un
  • 2 paket vanilya
  • 2 tatlı kaşığı vanilya esansı
  • 2 paket kabartma tozu

Dolgu kreması için

  • Hazır vanilyalı puding

Dış kreması için

  • 250 g tuzsuz tereyağı
  • 3 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 2 yemek kaşığı vanilya esansı
  • Birkaç damla mavi gıda boyası

Üzeri için

  • 250 g vanilyalı dondurma
  • Pişmaniye
  • Renkli draje
  • Çikolatalı mısır gevreği
Kase Kek

Nasıl Yapılır

Şeker ve yumurtayı geniş bir kaseye alın ve şeker tamamen eriyene kadar çırpın. Kalan malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edin. Harcı yağladığınız iki yuvarlak kek kalıbına paylaştırıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkarttığınız kekler soğuduktan sonra kalıplarından çıkarıp üst üste gelecek şekilde tezgaha koyun. Keklerin kenarlarından yuvarlayarak kesin. Üstteki kekin de içini bir kaşık yardımıyla çıkararak kase şekli verin. Dolgusu için hazır vanilyalı pudingi pişirin. Dış kreması için tereyağı ve pudra şekerini krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Süt, vanilya esansı ve gıda boyasını ekleyerek pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar çırpmaya devam edin. Kase şekli verdiğiniz kekinizin kenarlarını krema ile kaplayın. Üzerini pişmaniye, renkli draje ve çikolatalı mısır gevreği ile süsleyerek servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo