Armutlu Kek

Armutlu Kek
02 Ocak 2024

Genellikle ara öğün olarak tüketilen armut, kan şekerini düşürmesiyle bilinir ve birçok tatlı tarifinde kullanılır. Malzemeler hazırsa, içi bütün armutlu kek nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon İçi Bütün Armutlu Kek Kaç Kaloridir?

Standart malzemelerle hazırlanan armutlu kek, yaklaşık 320 kaloridir. İçeriğindeki zengin besin değerleri sayesinde kemik erimesini önleyen armut; hem lezzetli, hem de sağlıklı olduğu için diyet listelerine ekleyebilirsiniz.

Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Armutlu Kek için

Malzemeler

  • 3 armut
  • 150 g esmer şeker
  • 160 g tereyağı
  • 3 yumurta
  • 100 g ricotta peyniri
  • 300 g un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı badem esansı
  • 2 yemek kaşığı badem tozu
Armutlu Kek

Nasıl Yapılır

  1. Tereyağı ve şekeri krema kıvamına gelene kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Çırpmaya devam ederken birer birer yumurtaları, ricotta peynirini, vanilyayı, badem tozunu ve esansı ekleyin.
  2. Ayrı bir kapta un ve kabartma tozunu homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın.
  3. Armutları yıkayıp kabuklarını soyun. Saplarının kopmamasına özen göstererek ikisini boylamasına ikiye bölün. Kalan armudu yine boylamasına üçe bölün. Dikdörtgen bir fırın kabına yağlı kağıt serin.
  4. Kek harcının yarısını kalıba dökün. Üzerine kenarlarından 3 cm boşluk kalacak şekilde armutları ikişer santim arayla uzunlamasına yerleştirin.
  5. Kalan harcı da üzerine dökerek önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 1 saat 15 dakika pişirin. Şimdiden afiyet olsun.
Servis Önerisi

Armutlu keki, ev yapımı karpuzlu frozen ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Kek hamurunu kabartmak için bir çay kaşığı karbonat ekleyebilirsiniz. Bu sayede içeriğindeki asit miktarı da dengelenecektir.
  • Kullanacağınız kalıbı, kekin harcına göre ayarlayın. Aksi takdirde istediğiniz şekli vermekte zorlanabilirsiniz.
  • Tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Böylece kıvamı daha kolay bir şekilde tutturabilirsiniz.
  • Kekin eşit miktarda pişmesi için fırını önceden ısıtın ve pişirme esnasında kapağını açmayın.
  • İçinin pişip pişmediğini anlamak için bir kürdanı keke bastırın. Çıkardığınızda kürdan temizse içi olmuş demektir.
Tarif Kategorileri
Yorumlar
avatar
Nazan ozdemir YORUM 29 Aralık 2023, 21:31
Armadu dogramaya üsenmisler resmen.sapiyla beraber içine atıp tarif uydurmuslar.
avatar
Lezzet Dergisi YORUM 02 Ocak 2024, 14:43
Merhaba, kek pişerken armudun dağılmasını önlemek amacıyla saplarıyla birlikte pişirilir, pişirme işleminden sonra saplarını koparabilirsiniz.

Benzer Tarifler

Lezzet Logo