Erikli Ve Krema Dolgulu Kek

Erikli Ve Krema Dolgulu Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Erikli Ve Krema Dolgulu Kek için

Malzemeler

  • 200 g tereyağı
  • 3 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • 220 g toz şeker
  • 300 g hazır kek un
  • 200 g kuru erik
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 tatlı kaşığı su

Kreması için

  • 1 vanilya çubuğu
  • 330 ml süt
  • 4 yumurta sarısı
  • 75 g toz şeker
  • 2.5 yemek kaşığı mısır nişastası
Erikli Ve Krema Dolgulu Kek

Nasıl Yapılır

26 cm’lik kelepçeli kek kalıbını yağlayıp un serpiştirin. Krema için vanilya çubuğunu kopmayacak şekilde uzunlamasına kesip çekirdeklerini çıkartın ve sos tenceresine aktarın. Süt ekleyip ısınmaya bırakın. Yumurta sarıları, şeker ve nişastayı bir kasede çırpın. Sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Karışımı süzerek tekrar sos tenceresine alın ve yüksek ateşte 2-3 dakika pişirin. Ocaktan alın. Tereyağı ve şekeri mikserle çırpın. Teker teker yumurtaları ekleyip çırpmaya devam edin. Unu eleyerek ekleyin ve karıştırın. Hamurun 3/4’ünü ayırın. Kalanını kalıba kenarları yüksek olacak şekilde yayın. Kremayı üzerine aktarın. Erikleri kremanın üzerine yerleştirin. Ayırdığınız hamuru eriklerin üzerine yayın. Yumurta sarısı ile suyu çırparak hamurun üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 50 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo