Bademli Ve Şeftalili Kek

Bademli Ve Şeftalili Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bademli Ve Şeftalili Kek için

Malzemeler

  • 1 şeftali
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 100 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 45 gr badem
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için

  • 1 şeftali
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 40 gr badem
Bademli Ve Şeftalili Kek

Nasıl Yapılır

Şeker, vanilya ve tereyağını mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Teker teker yumurtaları, unu ve kabartma tozunu ekleyerek çırpmaya devam edin. Şeftalinin kabuğunu soyun ve küp şeklinde doğrayın. Una buladıktan sonra hamura ekleyin ve spatula ile hafifçe karıştırın. Yağlanmış baton kek kalıbına aktarıp 180 derece fırında kürdan batırıldığında temiz çıkıncaya kadar pişirin. Fırından alıp soğumaya bırakın. Üzeri için şeftaliyi kabukları ile ince dilimleyin. Şekeri tavaya alıp eritin ve tereyağı ekleyin. Badem ve şeftali dilimlerini karışıma ekleyip 1 dakika sonra ocaktan alın. Kalıptan çıkardığınız kekin üzerine hazırladığınız karışımını yayıp dilimleyerek servis yapın.

Dilerseniz, klasil şeftalili kek tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo