Ayvalı Cheesecake

Ayvalı Cheesecake
16 Şubat 2022
Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 1 saat
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Ayvalı Cheesecake için

Malzemeler

  • Yarım su bardağı badem içi
  • Yarım su bardağı fındık içi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • İç malzemesi için
  • 2 adet büyük boy ayva
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 400 g krem peynir
  • 3 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzerini süslemek için

  • 1 paket kedidili bisküvisi (200 g)
  • 1 yemek kaşığı granül kahve
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • 1 paket labne peyniri
  • 1 yemek kaşığı (Tepeleme) pudra şekeri
  • Rendelenmiş Hindistan cevizi (Bulamak için)
  • Kakao (Bulamak için)
Ayvalı Cheesecake

Nasıl Yapılır

  1. Badem ve fındık içini mutfak robotunda toz haline gelene kadar karıştırın.
  2. Oda ısısında yumuşamış tereyağını, yumurtayı, tarçını ve pudra şekerini ekleyin. Tüm malzemeyi hamur haline gelene dek karıştırın.
  3. Hamuru yağlanmış tart kalıbına, elinizle düzelterek yayın. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında, 15 dakika pişirin.
  4. Ayva püresi için küp şeklinde doğradığınız ayvaları tencereye dizin. Üzerine 1 su bardağı su ekleyin. Orta ateşte, yumuşayana kadar, yaklaşık 20 dakika pişirin. Ocaktan alın ve püre haline gelene dek blender’da ezip soğumaya bırakın.
  5. İç malzemesi için ayva püresini, tereyağını, krem peynirini, yumurtaları, pudra şekerini ve vanilyayı çırpma teliyle karıştırın. Ön pişirmesini yaptığınız tabanın üzerine hazırladığınız ayva püreli karışımı dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırına yerleştirin. Yarım saat pişirdikten sonra fırından alıp soğumaya bırakın. Bu arada üzeri için kedidili bisküvilerini mutfak robotuna alın. Toz haline gelene dek karıştırın. Ayrı bir kasede sıcak suyun içinde granül kahveyi çözün. Toz haline getirdiğiniz kedidili bisküvisini kahvenin üzerine serpin. İyice karıştırdıktan sonra krem peynirini ve pudra şekerini ekleyin. Hamur haline gelene dek karıştırın. Elde ettiğiniz hamurları ceviz büyüklüğünde top haline getirin. Her topu rendelenmiş Hindistan cevizine veya kakaoya bulayın. Her dilimin üzerine denk gelecek şekilde yerleştirin. 2-3 saat beklettikten sonra dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo