Ahududulu Dilim Kek

Ahududulu Dilim Kek
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ahududulu Dilim Kek için

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • Yarım su bardağı ince çekilmiş badem
  • 350 gr ahududu
  • 200 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • Yarım su bardağı
  • Hindistan cevizi
  • 250 gr un
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • Yarım su bardağı toz şeker
Ahududulu Dilim Kek

Nasıl Yapılır

Tereyağını minik küplere bölün. Üzerine şekerleri ekleyip kaşıkla karıştırın. İnce çekilmiş bademi ilave edip karıştırdıktan sonra malzemeden 80 gr kadar ayırın. Kalan malzemeye yumurtaları teker teker ilave edip malzemeye iyice yedirin. Unu da ekleyip karıştırdıktan sonra yağladığınız dikdörtgen fırın kabına hamuru yayın. Üzerine ayırdığınız hamuru yayın. Ahududuları serpin. Hindistan cevizini de serptikten sonra önceden ısıtılmış 160 derece fırında 45 dakika pişirin. Soğuduktan sonra dilimleyip servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo