Maklube Yemeği

Maklube Yemeği
31 Ocak 2024

Ülkemizde en çok Mardin, Siirt ve Hatay çevresinde yapılan maklube, etli pilav olarak da bilinir. Genellikle dana veya kuzu eti kullanılır. Arap ülkelerinde sık sık tüketilen bu besin, ana yemek olarak sunulur. İsteğe göre farklı baharatlarla aromatik bir tat elde edilir. Malzemeleriniz hazırsa, pratik maklube yemeği tarifine başlayabiliriz.

Iza bulgur pilavı ve şah pilavı tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 40 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Maklube Yemeği için

Malzemeler

Malzemeler

  • 1 patates
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 250 gr kuşbaşı dana eti
  • 1 soğan
  • 50 gr tereyağı
  • 2.5 su bardağı ılık su
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • Maydanoz
Maklube Yemeği

Nasıl Yapılır

  1. Eti küçük parçalar halinde kesip tavada kavurun. Yarım su bardağı ılık su ekleyip etler yumuşayıncaya kadar pişirin.
  2. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Patatesin kabuklarını soyup halka şeklinde doğrayıp kızartın.
  3. Soğanı halka şeklinde doğrayıp tencereye dizin. Üzerine etleri yerleştirin. Kızarmış patatesleri etlerin üzerine alın.
  4. Pirinci yıkayın. Ayrı bir tencerede tereyağında pirinci kavurun. Patateslerin üzerine alın. 2 su bardağı kaynamış suyu yavaş yavaş ekleyin.
  5. Tuz serpiştirip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. 10 dakika dinlendirin.
  6. Tencereyi servis tabağına ters çevirip 5 dakika bekletin. Üzerindeki tencereyi alıp maydanoz serpiştirdikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Servis Önerisi

Maklube yemeğini, kıl biber turşusu ile birlikte servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo