Zencefilli Limonata

Zencefilli Limonata
30 Nisan 2021
Hazırlanma Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 5 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Zencefilli Limonata için

Malzemeler

  • 5 adet limon 
  • 1 yarım kibrit kutusu kadar zencefil
  • 6 yemek kaşığı bal
  • 3 sap nane
  • 1 litre su
  • Her bardak için bir üzüm tanesi
  • Her bardak için 2-3 dilim elma
Zencefilli Limonata

Nasıl Yapılır

  1. Zencefili soyun ve rendeleyin. Limonun yıkayın ve kabuklarını rendenin ince kısmı ile rendeleyin.
  2. Limon suyu, zencefil su ve balı derin ve geniş bir kapta bal tamamen eriyinceye kadar karıştırın.
  3. Dolapta 15-20 dk kadar dinlendirin.
  4. Bir tülbent yardımı ile süzün.
  5. Bardaklara bolca buz doldurun, içine 1 adet nane yaprağı, 1 adet üzüm tanesi ekleyin.
  6. Limonatayı doldurun ve elma dilimleri ile süsleyerek servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo