Meyve Küplü Şampanya

Meyve Küplü Şampanya
09 Temmuz 2023
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Meyve Küplü Şampanya için

Malzemeler

  • 1 paket dondurulmuş frambuaz
  • ¼ su bardağı böğürtlen reçeli
  • 1 ~ 1/3 su bardağı portakal veya yabanmersini suyu
  • Yarım şişe tatlı şarap veya 1 şişe şampanya
Meyve Küplü Şampanya

Nasıl Yapılır

Frambuazları bir gece buzdolabında bekleterek buzunu çözdürün. Frambuaz ve reçeli beraberce süzgeçten geçirin. Eğer pürenin çekirdeksiz olmasını istiyorsanız, bu işlemi birkaç kez tekrarlayın. Küp şeklindeki buz kalıplarına hazırladığınız püreyi boşaltın. Meyve suyunu başka bir buz kalıbına alın. Birkaç saat dondurun. Küçük bir bıçak yardımıyla buz küplerini kalıptan çıkarın. Kullanıncaya kadar plastik bir torba içinde buzlukta bekletin. Servis yapmadan yaklaşık 30 dakika önce bardağa 2 veya 3’er meyve suyu ve frambuaz-böğürtlen küplerinden alın. Buz küplerinin hafifçe yumuşaması için buzdolabında 30 dakika veya tezgahta 15 dakika bekletin. Küplerin üzerine şarabı dökün ve servis yapın. 
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo