MUHALLEBİLİ PRATİK BAKLAVA

10 Kişilik
Muhallebili pratik baklava tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 200 ml eritilmiş tereyağı (soğumuş)

İç harcı için

  • 2 paket dolgu kreması
  • 5 çay bardağı süt

Üzeri için

  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • File antep fıstığı
Muhallebili pratik baklava hazırlanışı

İç harcı için, derin bir kapta dolgu kreması ve sütü mikserle iyice çırpın. Fırın tepsisine 25 yaprak baklavalık yufkayı üst üste yerleştirin. Muhallebiyi üzerine yayın. 25 yaprak baklavalık yufkayı üzerine kapatın. Kare şeklinde dilimler kesin. Eritilmiş tereyağını yavaşça baklavanın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkarın. Üzerine pudra şeker serpin. Dinlendirdikten sonra antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!