Papatya Tartölet

Papatya Tartölet
18 Eylül 2020

Antep fıstığı, badem ve kayısı marmeladı ile hazırlanan papatya tartölet, kalabalık sofralarda ve kutlamalarda ikramlık olarak sunulur. Hazırsanız, şık görünümü ve lezzetiyle papatya tartölet tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Papatya Tartölet için

Malzemeler

Hamuru için

  • 250 gr un
  • 125 gr tereyağı
  • 50 gr pudra şeker
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

İç harcı için

  • 250 gr ceviz içi
  • 125 gr pudra şeker
  • 50 gr toz antep fıstığı
  • 4 yumurta
  • 50 gr badem içi
  • Rendelenmiş limon kabuğu
  • 1 paket vanilya
  • 2~3 yemek kaşığı kayısı marmeladı
Papatya Tartölet

Nasıl Yapılır

Hamur için gerekli malzemeleri harmanlayıp ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Yağladığınız tartölet kalıplarına hamuru paylaştırın. İç harcı için yumurta, çekilmiş ceviz içi, vanilya, pudra şeker, rendelenmiş limon kabuğunu karıştırıp tart hamurlarının üzerine paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Üzerlerine kayısı marmeladı sürüp toz antep fıstığı serpin. Bademleri boyuna ikiye bölüp tartöletlerin üzerine papatya şeklinde yerleştirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo