Kivili Ve Lorlu Tart

Kivili Ve Lorlu Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 50 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kivili Ve Lorlu Tart için

Malzemeler

  • 1 ölçü tart hamuru

Üzeri için

  • 50 gr dövülmüş badem
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı ekstra toz şeker
  • 900 gr tuzsuz lor peyniri
  • 250 gr krema
  • 1 yumurta
  • 3 yumurtanın sarısı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • 2.5 yemek kaşığı limon suyu
  • 1/4 su bardağı bal
  • 5 kivi
  • Kiraz şekerlemeleri
Kivili Ve Lorlu Tart

Nasıl Yapılır

Lezzet Davet sofralarınız için harika tarifler sonuyor. Küçük tart kalıplarına yerleştirdiğiniz tart hamurlarını önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika pişirin. Üzerlerinde bulunan kuru bakliyatları yağlı kağıtlarla birlikte alın. Bademleri 1 yemek kaşığı toz şekerle birlikte mutfak robotunda ufalayın. Lor peynirini krema kıvamına gelinceye kadar mikserle çırpın. Krema, yumurta, yumurta sarısı, un, tuz, rendelenmiş limon kabuğu, 2 yemek kaşığı limon suyu, kalan toz şekeri ve bademleri karışıma ekleyip iyice karıştırın. Karışımı tart hamurlarının üzerine döküp önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika daha pişirin. Soğuyunca üzerini kapatarak 2-3 saat buzdolabında bekletin. Kalıptan çıkarın. Bal ve kalan limon suyunu karıştırın. Kivilerin kabuklarını soyup ortadan ikiye bölün ve dilimleyin. Dilimleri tartın üzerine dizin. Ballı limonlu karışımı kivilerin üzerine sürüp, kiraz şekerlemesi ile süsleyerek servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo