Karamelize Muzlu Ve Çikolatalı Tart

Karamelize Muzlu Ve Çikolatalı Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Karamelize Muzlu Ve Çikolatalı Tart için

Malzemeler

  • 2 su bardağı un
  • 125 gr tereyağı (oda ısısında yumuşatılmış)
  • 1 yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şeker

İç malzeme için

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 3 muz
  • 1 çay kaşığı tarçın

Sos için

  • 200 gr bitter çikolata
  • 70 gr tereyağı
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 yumurta
  • Yarım çay bardağı toz şeker

Süslemek için

  • Kakao
  • Muz
  • Nane yaprağı
Karamelize Muzlu Ve Çikolatalı Tart

Nasıl Yapılır

Tart hamuru için gerekli olan malzemeleri derin bir kapta yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 30 dakika dinlendirin. Tart kalıbını tereyağı ile yağlayın. Hamuru tart kalıbı büyüklüğünde açıp kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin ve fırından çıkarıp soğutun. İç malzeme için tereyağı ve şekeri tavada karamelize oluncaya kadar pişirin. Üzerine verev dilimlediğiniz muzları ilave edip her iki tarafını az kızartıp tabağa alın. Üzerine tarçın serpin. Sos için tereyağını eritip ocaktan alın. Çikolataları kırıp tereyağına ilave edin. Eriyinceye kadar karıştırın. Yumurtaları teker teker ilave edip mikserle çırpın. Son olarak toz şekeri de ilave edip tekrar çırpın. Soğuyan tartın üzerine muz dilimlerini dizin. Üzerine çikolatalı sosu döküp önceden ısıtılmış 150 dereceye ayarlı fırında 15 dakika pişirin. Üzerine bolca kakao serpin. Muz dilimleri ve nane yaprağı ile süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo