ELMALI TURTA

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Elmalı turta tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 2.5 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 150 gr soğuk tereyağı
  • 1 paket vanilya

İç malzeme için

  • 6 elma
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz içi
  • 1 tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
Elmalı turta hazırlanışı

Derin bir kabın içine unu, şekeri ve vanilyayı ekleyip iyice karıştırın. Ortasına minik küpler halinde kesilmiş soğuk tereyağını ve 1 yumurtayı ekleyip iyice yoğurun. Streç folyoya sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin.

Diğer yanda elmaların kabuklarını soyup ince dilimleyin. Üzerine 1 yemek kaşığı limon suyunu ekleyip karıştırın. Diğer malzemeleri de ilave edip hepsini iyice harmanlayın.

Dinlendirdiğiniz hamurun 2/3’lük kısmını merdane yardımıyla kalıbın büyüklüğünde açın. Turta kalıbını margarin ile yağlayın. Açtığınız hamuru kenarlarından hafif taşacak şekilde kalıba yerleştirin. Hazırladığınız harcı tartın ortasına döküp piramit görüntüsü verin.

Kalan hamuru kalıbın büyüklüğünde açtıktan sonra tartın görüntüsünü bozmadan kapatın ve kenarlarını kıvırın. Tam ortasını artı şeklinde kesin. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!