Elmalı Tartolet

Elmalı Tartolet
18 Eylül 2020

Yaklaşık 30 dakika da hazırlanan elmalı tartölet tarifi ile siz de sevdiklerinizi şımartın. Hazırsanız, ev yapımı elmalı tartölet tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Elmalı Tartolet için

Malzemeler

  • 1 pkt margarin (oda sıcaklığında ama çok yumuşak değil)
  • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 1 pkt vanilya
  • Alabildiği kadar un
  • -İç Malzemesi
  • 6 tane elma
  • 7 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı Tartolet

Nasıl Yapılır

  1. Un hariç hamur malzemelerini karıştırın.
  2. Unu az az ekleyerek yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edin.
  3. Hamurun üzerini kapatın ve iç malzemeyi hazırlamaya başlayın.
  4. Elmaları rendeleyip şekerle beraber suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan almaya yakın ceviz ve tarçın ekleyp ılıtın.
  5. Hamurdan biraz alıp unlu zeminde merdane yardımıyla fazla ince ya da kalın olmadan açın. Üst kafes için biraz hamur ayırmayı unutmayın.
  6. Çaydanlık kapağı ya da uygun bir kase kullanarak küçük tart kalıplarına uyacak büyüklükte yuvarlaklar kesin.
  7. Yağladığınız tartölet kalıplarına bu hamurları yerleştirin. Çatalla delikler açın.
  8. İç malzemeden eşit miktarlarda tartöletlere yerleştirin ve üzerine fazla kalın olmayan kafesler yapın.
  9. 170 dereceli önceden ısınmış fırında pişirin.
  10. Soğuduktan sonra pudra şekeri eleyerek servis edin.

    Özel günlerde hazırlayabileceğiniz elmalı kafes tart tarifini de notlarınız arasına ekleyin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo