ÇİLEKLİ TART

6 Kişilik
Hazırlama -
Pişirme -
Çilekli tart tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr margarin
  • 2 yumurta
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 paket vanilya

Krema için

  • 2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı margarin

Üzeri için

  • 300 gr çilek
  • Yarım çay bardağı file Antep fıstığı
  • Nane yaprağı
Çilekli tart hazırlanışı

Pratik tart tarifleri arasında iyi bir seçim. Margarini eritin. Şeker ve süt ilave edip mikserle karıştırın. Yumurtaları ekleyin. Unu ve karbonatı harmanlayıp azar azar ilave edin. 28 cm çapında (ters çevrildiğinde ortası çukur olan) tart kalıbını yağlayıp hamuru içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Tart tabanı soğurken kremayı hazırlayın. Süt, un, şeker, yumurta ve vanilyayı bir tencerede karıştırıp orta ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan almadan 2 dakika önce margarini ekleyip karıştırın. Soğuyan tart tabanını kalıptan çıkartın. Ortadaki boşluğa kremayı doldurun. Çilekleri saplarından ayırıp uzunlamasına dilimleyin ve tartın üzerine dizin. Çileklerin üzerine Antep fıstığı serpiştirin ve nane yapraklarıyla süsleyin. Servis yapın.

NOT: Arzu edilirse çileklerin üzerine tart jölesi dökülerek parlaklık verilebilir.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!