Ballı Şeftalili Tart

Ballı Şeftalili Tart
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 1 saat 10 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Ballı Şeftalili Tart için

Malzemeler

Hamuru için

  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım su bardağı pudra şeker
  • 1 tutam tuz
  • 125 gr tereyağı
  • 1 yumurtanın sarısı

Kreması için

  • 250 ml süt
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

  • Süzme çiçek balı
  • 3 şeftali
  • File badem
Ballı Şeftalili Tart

Nasıl Yapılır

Binlerce çiçeğin, bitkinin besleyici değerlerini ve şifasını taşır. Bal, antioksidan ve antibakteriyel özelliğiyle, vücudun direncini güçlendirir. Sağlığı korumaya yardımcı olur.

  1. Bazı hamurişleri tarifleri fazlaca zaman ve emek ister. Bu da onlardan biri. Hamuru için tüm malzemeyi karıştırıp yoğurun.
  2. Streç folyoya sarıp 30 dakika buzdolabında bekletin. Hamuru yağlı kağıt arasında merdane ile açıp yağladığınız tart kalıbına yerleştirin.
  3. Üzerine yağlı kağıt serin. Ağırlık yapması için kuru fasulye serpiştirin. 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
  4. Süt, şeker, nişasta, un, vanilya ve yumurta sarılarını bir tencerede çırpın. Orta ateşte koyulaşıncaya kadar pişirip tart hamurunun üzerine yayın.
  5. Şeftalilerin kabuklarını soyup ince dilimleyin. Tartın üzerine dizin. Üzerlerine süzme çiçek balı gezdirin. File badem serpiştirip servis yapın. Afiyet olsun.

Dilerseniz, nefis kakaolu şeftalili tart tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo