Taze Baharatlı Poğaçalar

Taze Baharatlı Poğaçalar
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Taze Baharatlı Poğaçalar için

Malzemeler

  • 500 gr un
  • 200 gr margarin
  • 200 ml ayçiçek yağı
  • 100 ml su
  • 1 yumurta
  • Taze kekik
  • Taze fesleğen
  • Taze biberiye
  • Tuz
  • 100 gr rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 yumurta sarısı

Üzeri için

  • Keten tohumu
Taze Baharatlı Poğaçalar

Nasıl Yapılır

Un, margarin, ayçiçek yağı, su, yumurta, tuz ve kıyılmış taze otları bir kapta karıştırarak yoğurun. Rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştırın ve hamuru 2 saat buzdolabında bekletin. Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Üzerine yumurta sarısı sürüp keten tohumu serpiştirdikten sonra 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo