TAM BUĞDAY UNLU BAHARATLI MİNİ POĞAÇALAR

6 Kişilik
Tam buğday unlu baharatlı mini poğaçalar tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 150 gr margarin (oda ısısında)
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım çay bardağı yoğurt
  • 1 yumurta akı
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • 2~2.5 su bardağı tam buğday unu

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Galeta unu
Tam buğday unlu baharatlı mini poğaçalar hazırlanışı

Hamur için, un ve kabartma tozu dışındaki malzemeleri yoğurma kabına alarak karıştırın. Un ile kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin ve yoğurun. Hamurdan küçük bezeler alıp avucunuzda yuvarlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp galeta ununa batırın. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!