SAKALLI POĞAÇA

0 Kişilik
sakallı poğaça tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1.5 Su bardağı ılık süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 Paket kuru maya
  • 1 Paket kabartma tozu
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • Biraz tuz
  • Aldığınca un

İÇİ İÇİN

  • Bir demet maydonoz
  • Yarım kalıp kadar beyaz peynir ya da kerm peynir
sakallı poğaça hazırlanışı

Bu poğaçalar pastane poğaçası tadında nefis mi nefis...Eğer bir poğaça tiryakisiyseniz bence bu poğaça enleriniz arasında yer alacak:)
Tüm malzemelerimizi karıştırıyoruz. Güzelce yoğuruyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz. Yaklaşık bir saate kadar mayalanıyor. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıyoruz ve yuvarlıyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ya da çörek otu serpip 180 derecede pişiriyoruz. Pişen poğaçalarımız soğuyunca biraz keserek içine maydonozlu peynirli harçtan bolca dolduruyoruz.

Yorumlarınız

Lezzet ekibi12.10.2016 17:07:20

Üyelerimizden Mutfak kurduna bizimle tarifini paylaştığını için çok teşekkür ederiz. Yeni tariflerinizi bekliyoruz.

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!