Patlıcan Ezmeli Açma

Patlıcan Ezmeli Açma
27 Şubat 2023

Patlıcan ezmesi ve beyaz peynir ile lezzetlendirilmiş açma tarifinin detaylarına geçebiliriz.

Videolu anlatımıyla nefis açma tarifine de göz atın.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patlıcan Ezmeli Açma için

Malzemeler

Hamuru için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 kahve fincanı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 40 gr yaş maya
  • Aldığı kadar un

İç harcı için

  • 3 patlıcan
  • 10 gr tereyağı
  • 50 gr beyaz peynir

Üzeri için

  • 1 yumurta sarısı
  • Çörek otu
Patlıcan Ezmeli Açma

Nasıl Yapılır

  1. Açmanın iç harcı için patlıcanları közleyip içlerini çıkarın. Tereyağı ve rendelenmiş beyaz peyniri ekleyip karıştırın. Hamuru için ılık süt, ayçiçeği yağı şeker, tuz ve yaş mayayı hamur yoğurma kabında karıştırın.
  2. Aldığı kadar un ekleyip yumuşak kıvamlı bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp 1 saat mayalanması için bekletin. 
  3. Hamurdan küçük portakal büyüklüğünde bezeler kopararak yuvarlayın. Küçük bir tabak büyüklüğünde olacak şekilde elinizle açın. 
  4. Patlıcanlı iç harçtan içlerine paylaştırıp rulo şeklinde sarın. Uçlarını sıkıca kapatıp hamurun iki ucunu iki farklı yöne çevirip uçları birbirine yapıştırın. 
  5. Tüm hamuru aynı şekilde hazırlayın. Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Ilık servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo