Mayasız Poğaça
11 Aralık 2023

Osmanlı'da bayram zamanları sunulan poğaça, hemen hemen her ülkede tüketilir. Patates, kıyma, peynir gibi malzemelerle de sunulan bu besinin karbonhidrat ve yağ değeri yüksektir. Bazı yörelerde poğaça yerine 'bohça' da denilebilir. Genellikle kalabalık sofralarda ve çay saatlerinde servis edilir. Özellikle gün sohbetlerinin favorisidir.  Klasik poğaçalardan sıkılanlar için, farklı bir tarifle karşınızdayız. Yapımında hiç maya kullanılmayan bu poğaça, hem yumuşacık, hem de pofuduktur. Ayrıca raf ömrü, diğer poğaçalara göre daha uzun sürmektedir.

Evdeki malzemelerle kolayca hazırlanan mayasız poğaça, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olacak. Özel günlerde de sunabileceğiniz mayasız poğaçayı hazırlamak, yalnızca 45 dakika sürüyor. Malzemeleriniz hazırsa, ağızda dağılan ve bayatlamayan mayasız poğaça nasıl yapılır birlikte görelim.

1 Porsiyon Mayasız Poğaça Kaç Kaloridir?

  • Maya katılmadın hazırlanan poğaçanın bir porsiyonu, yaklaşık 250 kaloridir. Orta boyutlarda bir adet poğaça ise, ortalama 220 kaloridir. Karbonhidrat değeri yüksek olduğu için, diyet yapanların ölçülü bir şekilde tüketmesi önerilir. Mayasız poğaçanın kalori değerini düşürmek için, beyaz un yerine tam buğday unu veya yulaf unu kullanabilirsiniz.

Okurlarımız tarafından çok sevilen tereyağlı peynirli poğaça tarifine de göz atabilirsiniz. Beğendiğiniz tarifleri defterinize kaydetmeyi unutmayın.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Mayasız Poğaça için

Malzemeler



  • 2 tane yumurta (bir yumurta sarısı üzerine sürmek için ayırın)
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz (silme)
  • 2 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

İç malzemesi için:

  • Beyaz peynir

Üzeri için:

  • Yumurta sarısı
Mayasız Poğaça

Nasıl Yapılır

Servis Önerisi

Mayasız poğaçayı, rus salatası veya mercimek köftesi ile birlikte servis edebilirsiniz.

Püf Noktası
  • Tarife başlarken tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Karışımı hamur haline getirdikten sonra mutlaka dinlendirin. Bu sayede daha kolay bir şekilde kabaracaktır.
  • Tarifin içerisinde maya kullanılmadı için, bir çay kaşığı karbonat ekleyerek yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
  • Dinlenmiş hamura şekil vermeden önce birkaç kez daha yoğurun. Kıvamı yumuşaksa un ilave edebilirsiniz.
  • Yoğurduğunuz hamura parmağınızla bastırın. Hamurun şekli eski halini alıyorsa kıvamı tutmuş demektir.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo