Atıştırmalık Mahlepli Poğaça

Atıştırmalık Mahlepli Poğaça
07 Şubat 2023

Çayın yanına bol malzemeli atıştırmalıklar mı arıyorsunuz? O halde malzemelerinizi hazır edin, sizlere nefis atıştırmalık mahlepli poğaça tarifini veriyoruz. İçinde mahlep olsun da ne olacaksa olsun diyorsanız alternatif bir tarif olarak mahlepli kandil simidine göz atın.

1 Porsiyon Atıştırmalık Mahlepli Poğaça Kaç Kaloridir?

Karbonhidrat değeri yüksek olan mahlepli poğaçanın bir porsiyonu 360, bir adedi ise 220 kaloridir. Kilo kontrolünde olanların ölçülü bir şekilde tüketmesi tavsiye edilir.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Atıştırmalık Mahlepli Poğaça için

Malzemeler

  • 4-4.5 su bardağı un 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı 
  • 125 g tereyağı 
  • 2 adet yumurta 
  • 1 tatlı kaşığı mahlep 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 2 tatlı kaşığı toz şeker 
  • 2 çay kaşığı sirke 
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 yemek kaşığı kavrulmuş susam 
  • 1 yemek kaşığı çörek otu 
  • 1 tatlı kaşığı pul biber 
  • 1 yemek kaşığı ay çekirdeği içi 
  • 3 yemek kaşığı rendelenmiş parmesan veya eski kaşar peyniri
Atıştırmalık Mahlepli Poğaça

Nasıl Yapılır

  1. Un dışındaki tüm malzemeyi yoğurma kabına alın. Azar azar un ilave ederek yoğurmaya başlayın.
  2. Orta sertlikte bir hamur elde edince hamurdan küçük parçalar koparın ve avucunuzda yuvarlayın. 
  3. Üzeri için kullanacağınız susamları kavurun. Hamur hazır olduğunda susam ve çörek otu serpiştirin.
  4. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15-20 dakika pişirip fırından alın.
Servis Önerisi
  • Mahlepli poğaçayı tek servis etmek istemiyorsanız, yanına çok yakışan muzlu kek ile birlikte ikram edebilirsiniz.
Püf Noktası
  • Kuru malzemeleri eleyerek yoğurma kabına dökün ve tereyağının oda sıcaklığında olmasına özen gösterin.
  • Kullanacağınız peyniri hamur kıvamına gelince ekleyin ve yoğurma işlemine devam edin.
  • Kıvamın tutması için, hazırladığınız hamurun üstünü nemli bez ile örterek 20 dakika dinlendirin.
  • Poğaça hamurunun eşit miktarda pişmesi için fırını önceden ısıtın.
  • Yağlı kağıt kullanmıyorsanız, fırın tepsisine tereyağı sürün. Pişen poğaçaları sıcakken servis tabağına alın ve soğuması için bekletin.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo