KIYMALI POĞAÇA

8 Kişilik
Kıymalı poğaça tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yumurtanın akı
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • Tuz

Kıymalı iç harç için

  • 250 gr kıyma
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • Çörek otu
Kıymalı poğaça hazırlanışı

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin poğaça tarifleri listesinden iyi bir seçim. Hamur için verilen malzemeleri ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun ve buzdolabında dinlendirin.

Soğanları küp doğrayın. Kıymayla birlikte kavurun. Karabiber ve tuzunu ilave ettikten sonra soğumaya bırakın.

Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın. Hamurları çay tabağı büyüklüğünde açıp kıyma harcını paylaştırıp kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Çörek otu serpin.

Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında 30-40 dakika pişirin.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!