GÜL POĞAÇA

8 Kişilik
Gül poğaça tarifi için malzemeler
  • 2 yumurta
  • Yarım çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tozşeker
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4~4.5 su bardağı un
  • 150 gr beyaz peynir
Gül poğaça hazırlanışı

Lezzet çay saatleriniz için harika pağaça tarifleri sunuyor. Su ve sütü geniş bir kaseye alın. Şeker ve mayayı ekleyip eriyinceye kadar karıştırın. 1 yumurta, 1 yumurtanın beyazı, yağ ve tuzu ekleyin. Unu eleyerek azar azar ilave edin.

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp unlanmış tezgahta 10-12 cm çapında açın. Peyniri küp şeklinde kesip ortalarına yerleştirin. Peynirin etrafından biraz boşluk bırakarak karşılıklı dört köşesinden ortaya doğru kesin. Ortada kıvırarak birleştirin ve gül şekli verin.

Hamurları tepsiye dizip üzerine yumurta sarısı sürün. 190 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!