DEREOTLU POĞAÇA

4 Kişilik
Dereotlu poğaça tarifi için malzemeler
  • 1 demet dereotu
  • 3 su bardağı un
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyazpeynir
  • 50 gr margarin
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 paket kabartma tozu
  • -İç malzeme
  • 1 su bardağı rendelenmiş beyazpeynir
  • 1 çorba kaşığı pulbiber
Dereotlu poğaça hazırlanışı


Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda.

 Margarini yumuşaması için oda ısısında bekletin. Dereotunu temizleyin. Mutfak robotuna alıp zeytinyağını ilave ederek ezin.

Unu çukur bir kaba eleyin. Zeytinyağlı dereotu, 1 yumurta, 1 yumurtanın sarısı, beyazpeynir, margarin ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamurun üzerini bezle örtüp buzdolabında yarım saat bekletin. İç malzeme için, beyazpeynir ve pulberi bir kapta harmanlayın.

Hamuru merdane ile inceltip 45 cm’lik kareler kesin. Kare hamurların yarısına pulbiberli karışımı ilave edip kalan hamurları kapatın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin.

Yorumlarınız

Misafir12.10.2016 17:01:05

4 tanemi çıkıyor 4 kişilik demişsinizde

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!