Cevizli Ayçöreği

Cevizli Ayçöreği
19 Nisan 2024
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Cevizli Ayçöreği için

Malzemeler

Malzemeler

  • 3 su bardağı un
  • 100 gr margarin
  • 2-3 çorba kaşığı pudra şeker
  • 1 kahve fincanı ılık süt
  • 1 tatlı kaşığı toz maya
  • 1 yumurta
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu

İç malzeme:

  • 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Yarım kahve fincanı süt
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 3 çorba kaşığı galeta unu veya ufalanmış bayat ekmek içi
  • 2 çorba kaşığı kuru üzüm

Üzeri için:

1 yumurta sarısı

Cevizli Ayçöreği

Nasıl Yapılır

  1. Mayayı ılık sütte eritip 10 dakika bekletin. Unu eleyip derin bir kaba alın. Ortasını havuz gibi açıp mayalı süt, pudraşeker, yumuşatılmış margarin, yumurta ve rendelenmiş limon kabuğunu ilave edin.
  2. Hamuru yoğurup üzerini nemli bezle örtün. Kabarıncaya kadar sıcak bir ortamda bekletin.
  3. İç malzemeyi hazırlamak için; sütü bir kaba alın. Ceviz içi, galeta unu veya ufalanmış bayat ekmek, tarçın ve kuru üzümü ilave edip iyice karıştırın. Tozşekeri ekleyip tekrar karıştırın.
  4. Hamuru iri ceviz büyüklüğünde paraçalara bölüp unlanmış zemine alın. Merrdane ile 10 cm çapında açın.
  5. Hazırladığınız iç malzemeyi ortalarına palylaştırıp rulo yaparak sarın. Kıvırıp ay şekli verin.
  6. Çörekleri yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerine çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika kadar pişirin. Soğuyunca servis yapın.

    Afiyet olsun.

    Pastane usulü ayçöreği tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo