Taze Otlu Pizza

Taze Otlu Pizza
18 Eylül 2020
Evde kolayca hazırlayabileceğiniz taze otlu pizza tarifi ile karşınızdayız. Mantar, kabak, fesleğen, biber maydanoz gibi malzemelerle sunulan taze otlu pizza nasıl yapılır? Gelin birlikte öğrenelim.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Taze Otlu Pizza için

Malzemeler

Pizza hamuru için

  • 3 su bardağı un
  • 1 paket (11 gr) instant maya
  • ¼ su bardağı ayçiçek yağı
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Yeterince ılık su
  • Tuz

Üzeri için

  • 1 kabak
  • 200 gr mantar
  • 2 orta boy kırmızı biber
  • 1 domates
  • 4 yemek kaşığı domates sosu
  • Nane
  • Maydanoz
  • Biberiye
  • Fesleğen
Taze Otlu Pizza

Nasıl Yapılır

  1. Derin bir kaba unu eleyin. Tuz, toz şeker ve mayayı ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açtıktan sonra ayçiçek yağı ve sütü ekleyin.
  2. Yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar ılık suyu yavaşça ekleyin ve yoğurun. Mayalanması için üzerine nemli bir bez örterek 45 dakika hamuru dinlendirin.
  3. Hamuru ikiye bölün. Üzerine hafifçe un serperek merdaneyle 30 cm çapında açın. Hamurları yağlı kağıt konulmuş fırın tepsilerine alın. Üzerlerine domates sosunu sürün.
  4. Kabak, biber ve domatesi yuvarlak dilimlere ayırın. Mantarları küp doğrayın. Kabak dilimlerini ızgarada közleyin.
  5. Hamurun üzerine önce kabak dilimlerini, biber ve mantarları en üstte de domates dilimlerini ekleyin. Önceden ısıtılmış 210 derece fırında 20 dakika pişirin. Taze otlarla süsleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo