Peynirli Ve Maydanozlu Pide

Peynirli Ve Maydanozlu Pide
15 Eylül 2020
Evde peynirli ve maydanozlu pide nasıl yapılır? dediğinizi duyar gibiyim. Gelin, meşhur tariflerimiz arasında yer alan peynirli ve maydanozlu pide yapımına geçelim.
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Peynirli Ve Maydanozlu Pide için

Malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 40 gr yaş maya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz

İç malzeme

  • 250 gr beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yumurta
Peynirli Ve Maydanozlu Pide

Nasıl Yapılır

  1. Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını eritin. Unu yoğurma kabına aktarın.
  2. Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağının bir kısmını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun.
  3. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. Beyaz peyniri bir kasede çatal yardımıyla ezin.
  4. Maydanozu ince kıyıp yumurta ile birlikte ekleyip karıştırın. Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 8 parçaya ayırın.
  5. Her parçayı oval şekilde açıp peynirli harcı paylaştırın. Pidelerin kenarlarını içeri doğru kıvırın. Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün.
  6. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Nefis peynirli pide tarifini de listenize ekleyin.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo