PATLICANLI PİDE

8 Kişilik
Patlıcanlı pide tarifi için malzemeler

Hamuru için

  • 4 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 40 gr yaş maya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • Tuz

İç malzeme

  • 3 patlıcan
  • 2 domates
  • 3~4 sivribiber
  • 1 soğan
  • 200 gr kaşarpeyniri
  • Kırmızı toz biber
  • Zeytinyağı
Patlıcanlı pide hazırlanışı

Lezzet yemek tarifleri özel günlerinizde yanınızda. Ilık sütte mayayı eritin ve kabarana kadar bekletin. Tereyağını eritin. Unu yoğurma kabına aktarın. Ortasını açın ve erittiğiniz tereyağını, yumurtayı, mayalı sütü ve tuzu ekleyip yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtüp iyice kabarana kadar ılık bir ortamda bekletin. Soğanı ince kıyıp zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Sivribiberi ufak doğrayıp ekleyin. İnce doğranmış domateslerle çok ince doğranmış patlıcanları ilave edin. Tencerenin kapağını kapatıp patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin. İç malzeme ılınınca rendelenmiş kaşarpeyniri ekleyin. Mutfak tezgahına un serpin ve hamuru tekrar yoğurup 8 parçaya ayırın. Her parçayı kayık şeklinde açıp patlıcanlı harcı hamurun üzerine, kenarlarından boşluk kalacak şekilde yayın. Pidelerin kenarlarını içeri doğru kıvırın. Üzerlerine fırça yardımıyla ayçiçeği yağı sürün. Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!