Patatesli Ve Zeytinli Küçük Pideler

Patatesli Ve Zeytinli Küçük Pideler
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Patatesli Ve Zeytinli Küçük Pideler için

Malzemeler

  • 3 çorba kaşığı 350 gr pide hamuru 4 iri patates 10 kiraz domates 1 kase siyah zeytin 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri 1 yumurta sarısı Tuz
Patatesli Ve Zeytinli Küçük Pideler

Nasıl Yapılır

Patatesleri yıkayıp tuzlu suda diri kıvamda haşlayın. Kabuklarını soyup yarım santim kalınlığında halka şeklinde dilimleyin. Domatesleri ortadan ikiye kesin. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Hüner'i tavada eritin.

Hamuru un serpilmiş zemine alıp merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın. Bardak ağzıyla veya hamur kesici ile küçük yuvarlaklar halinde kesin. Herbirinin üzerine 1 dilim patates yerleştirin. Domates ve zeytin dilimlerini üzerlerine paylaştırıp eritilmiş Hüneri gezdirin. Tuz ve kaşar peyniri serpin.

Hazırladığınız küçük pideleri hafifçe yağlanmış tepsiye dizip kenarlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo