Karadeniz Pidesi

Karadeniz Pidesi
02 Mart 2021

Karadeniz'in yöresel lezzeti olan pide, kuşbaşı et ile hazırlanır. Mis gibi kokusuyla nefis Karadeniz pidesi nasıl yapılır diye merak edenler için tarife geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 35 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 3 Kişi Kaydetti
Karadeniz Pidesi için

Malzemeler

Hamur için

  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
  • Yarım çay kaşığı tuz

İç malzeme için

  • 500 gr kuzu kuşbaşı et
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Birkaç taze soğan sapı
  • Tuz
  • karabiber

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 45 gr eritilmiş tereyağı
  • Birkaç maydanoz yaprağı
Karadeniz Pidesi

Nasıl Yapılır

  1. Un, yumurta, sıvıyağ, kabartma tozu, su ve tuzu hamur yoğurma kabına alıp pürüzsüz bir hamur yoğurun.
  2. Hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler koparın. Bezelerin üzerini bir bezle örtüp 30 dakika dinlendirin.
  3. Soğanı temizleyip kıyın. Sıvı yağı tavada kızdırın. Soğanı ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Kuşbaşı eti ilave edip 10- 15 dakika karıştırarak soteleyin.
  4. Tuz ve karabiberle tatlandırıp karıştırın ve ocaktan alın. Taze soğan saplarını kıyıp ete ilave edin.
  5. Hamur bezelerini un serpilmiş tezgahın üzerine alıp 1 santim kalınlığında oval şekilde açın. İç malzemeyi hamurların ortasına paylaştırın.
  6. Hamurun kenarlarını ortaya doğru hafifçe kıvırın. Uçlarını yuvarlayıp kayık şekli verin.
  7. 4 yumurta sarısını bir kapta çırpın ve hamurların kenarlarına sürün. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20-25 dakika pişirin.
  8. Fırından çıkarıp üzerine tereyağı sürün. Maydanoz yapraklarıyla süsleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Yöresel lezzetler arasında yer alan evde kıymalı pide tarifine mutlaka göz atın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo