Hohollu Pide

Hohollu Pide
18 Eylül 2020

Karadeniz'in yöresel bir tarifi ile sizlerleyiz. Hohollu pide nasıl yapılır? Hohol, Rize ve çevresinde 'karışık' anlamına gelen bir kelimedir. Hohollu pide ise mısır unu, soğan ve pazı ile hazırlanan pide çeşidine denir. Hazırsanız, Rize usulü hohollu pide tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Hohollu Pide için

Malzemeler

  • 1 demet pazı
  • 3 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Hamuru için:

  • 5 su bardağı mısır unu
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Hohollu Pide

Nasıl Yapılır

  1. Pazı yapraklarını yıkayıp, ince kıyın. Tencereye zeytinyağı ile zar şeklinde doğranmış soğanları koyup karıştırın, soğanlar sararıncaya kadar kavurun.
  2. Üzerine ince kıyılmış pazıları ekleyin. Pazı yaprakları suyunu çekince 4-5 dakika kavurup tuz ve pul biberi ekledikten sonra ocağın altını kapatın.
  3. Yoğurma kabının içine mısır ununu koyun, üzerine tuz serpip suyu ekleyin. 10 dakika bekledikten sonra elinizle mısır ununu yoğurup, ele yapışan bir hamur elde edin.
  4. Zeytinyağı ile yağlanmış geniş bir tavanın içerisine mısır unu hamurunun yarısını elinizle bastırarak ince yayın.
  5. Üzerine kavrulmuş pazıyı, hamurun her tarafına gelecek şekilde dağıtın. Mısır unu hamurunun kalan yarısı ile pazıların üstünü kapatın.
  6. Ocağın altını kısık ateşe getirip tavayı ocağın üstüne koyun, tavayı hafif hafif sallayarak pidenin alt tarafını pişirin. Pidenin alt kısmı pişince tavanın kapağı ile pideyi ters çevirip, 1 yemek kaşığı zeytinyağını tavanın yanından pidenin altına döküp tekrar kısık ateşte pişirin. Servis tabağına alıp sıcakken dilimleyerek servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo