Foccacia

Foccacia
23 Aralık 2020

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'tin hamur işi tarifleri listesinden iyi bir seçim. Focaccia, pizza hamuruna benzeyen bir çeşit İtalyan ekmeğidir. Genellikle ana öğünlerin yanında servis edilir. Hazırsanız, evde İtalyan usulü focaccia nasıl yapılır birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Foccacia için

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için

  • 1 yumurtanın sarısı
  • 15 zeytin
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı susam
  • Taze biberiye
Foccacia

Nasıl Yapılır

  1. Mayayı ılık suya atıp eriyinceye kadar karıştırın ve 10 dakika bekletin.
  2. Geniş bir kaseye unu eleyin. Ortasını havuz gibi açıp şeker, tuz, zeytinyağı ve mayayı ekleyin ve yoğurun. Üzerini örterek 40 dakika mayalanmaya bırakın.
  3. Hamuru unlanmış zeminde merdane ile dikdörtgen şeklinde açın. Yağlı kağıt üzerine alın ve bıçakla 3-4 kesik oluşturun.
  4. Hamuru yağlı kağıt ile birlikte fırın tepsisine aktarın. Üzerini örterek tekrar 30 dakika dinlendirin.
  5. Zeytinyağını yumurta sarısı ile karıştırıp hamurun üzerine sürün. Zeytinin çekirdeklerini çıkartıp üzerine dizin.
  6. Taze biberiye yaprakları ve susam serpiştirip 190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo