Çay Pidesi

Çay Pidesi
19 Kasım 2020

Çay saatlerinde sunabileceğiniz özel bir tarifle karşınızdayız. Kıymalı pide harcı ile hazırlanan nefis çay pidesi nasıl yapılır? Gelin, birlikte görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Çay Pidesi için

Malzemeler

Hamuru için

  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 2 yumurta (1 tanesinin sarısı üzeri için ayrılacak)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı ılık yoğurt
  • Tuz
  • Aldığı kadar un
  • Susam

Kıymalı harç için

  • 300 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım kırmızı biber
  • Yarım sarı biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
Çay Pidesi

Nasıl Yapılır

  1. Soğanı yemeklik doğrayıp kıymaya ekleyin. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ilave edip orta ateşte kavurun. Tuz ve baharatları ekleyin.
  2. Ayrı bir tavada küp doğranmış biberleri kalan zeytinyağı ile soteleyin ve kıymaya ekleyin. Tereyağı, ayçiçek yağı, tuz, yumurtalar ve yoğurdu bir kapta iyice karıştırın.
  3. Biraz un ekleyin. Kabartma tozunu ilave edip yoğurun. Kalan unu azar azar ve eleyerek ekleyin. Sert olmayan bir hamur elde edin.
  4. Hamuru streç folyoya sarıp hava almayacak şekilde 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan küçük parçalar alıp merdaneyle hafif açın.
  5. Kıymalı harçtan hamurun ortasına uzunlamasına paylaştırın. Kenarlardan katlayarak pide şekli verin.
  6. Kenarlarına 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı eklenmiş yumurta sarısını sürüp susam serpiştirin. 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Misafir ağırlarken sunabileceğiniz klasik kıymalı pide tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo