Muzlu Milföy

Muzlu Milföy
23 Ekim 2021

Potasyum bakımından zengin olan muz, kalp sağlığını olumlu yönde etkileyen bir meyvedir. Lif açısından zengindir ve kan basıncını dengeler. Genellikle tatlı tariflerinde kullanılır. Yeni tatlar keşfetmek istiyorsanız, nefis muzlu milföy tarifine geçebiliriz.

Hazırlanma Süresi : 25 dakika
Pişirme Süresi : 35 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Muzlu Milföy için

Malzemeler

  • 9 milföy hamuru

Kreması için

  • 250 ml süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • Yarım çay bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı buğday nişastası
  • 3 yumurta sarısı (çırpılmış)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 4 muz
  • Pudra şekeri
  • Toz Antep fıstığı

Muzlu Milföy

Nasıl Yapılır

  1. Milföy hamurlarını hafif unlanmış tezgahta açın. Kare şeklindeki kurabiye kalıbı ile parçalar kesip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  2. Üzerlerini çatal  yardımıyla delerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarıncaya kadar pişirin. Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
  3. Krema için süt, toz şeker, un, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencereye alın.
  4. Orta ateşte muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan almadan önce tereyağını ekleyip karıştırın.
  5. Milföylerin arasına krema sürüp ince dilimlenmiş muzları yerleştirerek 3 kat olacak şekilde üst üste dizin.
  6. Üzerlerine pudra şekeri serpin. Muz dilimleri ve toz Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın. Ilındıktan sonra servis yapın. Afiyet olsun.

Muzlu rulo pasta tarifine göz atmayı unutmayın.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo